Illustraties en meer laten maken

Soms is het niet anders en heb je gewoon een serieuze hoeveelheid tekst die je wilt delen met je doelgroep. Ook dan kun je beeld benutten; in de vorm van een illustratie. Het beeld dat naast de tekst staat en de lading alvast in één blik overbrengt. De illustratie laat vaak een fragment uit het verhaal, de hoofdlijn of de sfeer van de tekst zien.

Voordat de lezer aan de tekst begint werkt de illustratie al als opwarmer, mensen worden nieuwsgierig naar wat er in de tekst staat. Maar ook tijdens en na het lezen van de tekst heeft de illustratie nut. Het onderstreept de inhoud en herinnert de lezer aan de dingen die zij net gelezen hebben. Die herhaling werkt versterkend.

illustraties laten maken
illustraties
illustraties
illustraties

Illustraties werken bijzonder goed bij

Wat voor soort tekening heb jij nodig?

Bij een illustratie is veel, ja bijna alles mogelijk qua techniek. Potlood, inkt, houtskool, acryl, mono-print, collage, fotografie, zeefdruk….het is maar net wat je wilt, of waarvan jij en ik denken dat het goed past bij de tekst, bij jou en de sfeer. Alles gaat in overleg, dus geef vooral aan waar je voorkeur naar uit gaat.

illustraties laten maken

Illustraties

Heb je een gedicht, een verhaal een artikel, een verslag, een beoordeling, een geschrift…..bij elke tekst is een passende illustratie te maken. 

De illustratie zorgt ervoor dat het de aandacht van mensen trekt en dat men sneller het stuk gaat lezen. Daarbij zorgt de koppeling tussen beeld en tekst ervoor dat het beter onthouden wordt.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  • Binnen de opdracht hanteer ik twee correctiemomenten, maar extra correctiemomenten zijn altijd mogelijk. Deze worden per half uur berekend.
  • We bespreken vooraf in welk bestandsformaat ik het beeld lever.
  • Wanneer het om grote, langdurende opdrachten gaat, vraag ik een vooruitbetaling.
  • Ik post regelmatig werk op social media (LinkedIn/Instagram/mijn website). Mocht ik iets wat ik voor jou heb ontworpen willen posten, dan overleg ik dit eerst met jou.
illustraties

Portretten

Een prachtig portret van de persoon van wie je houdt. Ik lever het portret digitaal aan in het vooraf afgesproken formaat. Jij kunt vervolgens het portret (laten) printen en zo in een lijst doen. 

Je ouders zijn ‘zoveel’ jaar getrouwd of je beste vriend(in) gaat trouwen, een collega gaat met pensioen, je partner verdiend een mooi cadeau… Wat geef je die lieve mensen? Of je hebt een prachtige foto van je partner of van je kind; alleen jammer dat er zoveel ‘ruis’ op de achtergrond te zien is. Zonder die gebouwen zou het veel mooier zijn!

Ik maak gestileerde portretten van wie je maar wilt, voor welke gelegenheid je maar wenst. Of het nu je kinderen, kleinkinderen, buurkinderen, ouders, broers/zussen, collega’s, vrienden, vriendinnen zijn: ik maak een mooi portret van ze.

Een prachtig portret van de persoon van wie je houdt. Ik lever het portret digitaal aan in het vooraf afgesproken formaat. Jij kunt vervolgens het portret (laten) printen en zo in een lijst doen. Mocht je dat lastig vinden: ik kan het printen en inlijsten voor je regelen (hier zijn extra kosten aan verbonden).

Het tarief is afhankelijk van wat je nodig hebt en wanneer je het nodig hebt. Ik bespreek dit vooraf met je door.

Stap 1. Nadat je contact met mij hebt opgenomen en jouw vraag voor een portret bij mij hebt neergelegd, spreken we door wat je precies zoekt. Dit kan telefonisch.

Maar we kunnen ook altijd gebruik maken van Zoom of Teams en via het scherm de opdracht bespreken.

Na dit gesprek maak ik een opdrachtformulier waarin het besprokene terug te zien is (wie er geportretteerd wordt, de stappen die nodig zijn in het maakproces, de datum waarop je het product moet hebben, de kosten et cetera). Dit formulier stuur ik je vervolgens per e-mail naar je toe.

Stap 2. Nadat je het opdrachtformulier ondertekend aan mij hebt teruggestuurd, ga ik aan de slag.

Stap 3. Het portret is klaar en ik stuur (onder embargo) een kleine variant) aan je toe. Zodra ik jouw betaling binnen heb stuur ik de grote versie aan je toe.

Het is belangrijk dat je een duidelijke scherpe kleurenfoto stuurt van minimaal 500 kB.

  • Binnen de opdracht hanteer ik twee correctiemomenten, maar extra correctiemomenten zijn altijd mogelijk. Deze worden per half uur berekend.
  • We bespreken vooraf in welk bestandsformaat ik het beeld lever.
  • Wanneer het om grote, langdurende opdrachten gaat, vraag ik een vooruitbetaling.
  • Ik post regelmatig werk op social media (LinkedIn/Instagram/mijn website). Mocht ik iets wat ik voor jou heb ontworpen willen posten, dan overleg ik dit eerst met jou.
zakelijk tekenen

De stappen die we doorlopen

Nadat je contact met mij hebt opgenomen en jouw vraag bij mij hebt neergelegd, spreek ik het liefst live af. Ik spreek graag live af, omdat ik tijdens een live-gesprek gewoon de beste indruk krijg van wie je bent, wat je zoekt en wat je nodig hebt. Maar we kunnen ook altijd gebruik maken van Zoom of Teams en via het scherm de opdracht bespreken.

Na dit gesprek maak ik een opdrachtformulier waarin het besprokene terug te zien is (wat jij nodig hebt, de stappen die nodig zijn in het maakproces, de datum waarop het product klaar moet zijn, de kosten et cetera). Dit formulier stuur ik je vervolgens per e-mail toe.

Nadat je het opdrachtformulier ondertekend aan mij hebt teruggestuurd, ga ik aan de slag.

Ik maak de eerste schetsen en spreek deze met jou door. Jouw feedback (1e correctiemoment) neem ik mee in de volgende fase

Inmiddels weet ik welke schets jouw voorkeur heeft en maak ik, (indien nodig) een nieuwe schets waarin jouw opmerkingen uit stap 2 zijn verwerkt. Deze schetsen bespreken we kort.

Nu ga ik de goedgekeurde schets uitwerken tot het einderesultaat. Wanneer deze klaar is, bespreken we het eindresultaat, waarbij jij het kunt laten weten als je nog iets (kleins) aangepast wilt hebben. (2de correctiemoment).

Het ontworpen beeld is klaar en ik stuur je een kleine versie ter inzage toe per e-mail.

Je betaalt de factuur en ik stuur je het eindresultaat toe.

illustraties
illustraties
illustraties laten maken
illustraties
illustraties laten maken

Eerder gemaakte illustraties

illustraties

Over mij en mijn illustraties

Illustreren biedt een zee aan mogelijkheden en die vrijheid is heerlijk! Vertel mij jouw voorkeur qua kleur, stijl, techniek. Aan mij de eer om iets te creëren dat jouw tekst perfect ondersteund, aansluit bij jouw wensen en het als geheel doet stralen! De ruimte die ik hierin ervaar is heel fijn!

Binnen het portretteren hanteer ik iets meer kaders qua stijl en techniek, maar ook dat is fijn. Het mooiste aan het portretteren vind ik om de werkelijke persoon erin door te laten stralen. Dus niet alleen de mooie buitenkant, maar ook de mooie binnenkant. Daar is geen recept voor, dat kun je niet leren, dat gaat op gevoel. En dat is iedere keer weer een feest.

illustrator

Veel gestelde vragen

Nee, alhoewel er tegenwoordig qua technieken heel veel digitaal mogelijk is. Maar ik gebruik met veel plezier verf, potloden, krijt, stiften, klei, fototoestel, et cetera. Ik vind het heerlijk om van alles te gebruiken, of dat nu een takje uit de natuur is, een oude foto, kranten, ….eigenlijk is alles bruikbaar!

Ik maak trouwkaaren, geboortekaartjes, uitnodigingen, kerstkaarten, ….wat heb jij nodig?

Zolang als de foto scherp is, het hoofd er duidelijk op staat en groot genoeg is kan hij gebruikt worden.

Zeker! Zullen we een afspraak inplannen, dan kom ik langs en spreken we het door.  

Inhoud accordeon

Spreek ik je snel?

Ik ben het best bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tijdens kantooruren.

Maar schrik niet als ik in de avond of het weekend reageer. Ik streef er altijd naar om op korte termijn jouw vraag te beantwoorden.

beeld verzorgen

Of bel met Door
06 380 90 133

Zuidlaren, Drenthe

Naam / Bedrijfsnaam(Vereist)
Laat me weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor mij? Stel hem gerust.